top of page

Dugnadsglede på Lillebogen

Updated: Jul 10

Fantastisk oppmøte av store og små da Bogen og Ulvika velforening arrangerte dugnad på Lillebogen stranda.

Glade dugnadsdeltakere fikk sving på opprydningen av stranda på Lillebogen.


Tekst og foto: Ellen Lieth og Veronika Hrabcová


Rundt 20 beboere i nærområdet møtte opp til stranddugnad på Lillebogen ved Vallø båthavn ettermiddagen onsdag 5. juni. De kom med raker, river, møkkagreip, spader og trillebår for å bidra til en skikkelig opprydning på stranda før sommeren.


Værgudene var ikke helt med på laget. Det blåste masse og var ganske mye høyvann. Med sterk pålandsvind var det ekstra mye tang som hadde skylt inn på stranda. Tiden gikk med til å fjerne ugress, tang og tare, plukke søppel, klippe busker og kratt, rydde kvist og rake. Kommunen hadde plassert en container til rådighet og den ble fort full.


Det er godt å se at dugnadsånden fortsatt lever! Det var meget hyggelig stemning denne ettermiddagen med felles arbeidsglede og godt samarbeid beboerne imellom. Vi var ca 20 stykker som møtte, inkludert fire små barn som koste seg og lekte i strandkanten. Flere av de som møtte hadde vært med på dugnaden i fjor også. Noen kom også fra øvre Tolvsrød fordi de hadde lest om dugnaden på Mitt Tolvsrød sine nettsider www.magasin1.no . Så det var en god måte å markedsføre arrangementet på.


Takk for fantastisk innsats alle sammen! Nå kan vi glede oss til mange hyggelige soldager og bading på den koselige stranda vår. Vi må nok påregne litt mer raking utover for å holde det fint framover, men dette var en bra start.


Dugnadsånden lever i beste velgående!


Vil du være med i Bogen og Ulvika velforening?

Velforeningen er ikke så veldig aktiv per nå, men kanskje kan denne dugnader være med på å blåse liv i foreningen igjen. Det virket som det var stor interesse for å komme sammen og skape et trivelig nabolag. Det dukker stadig opp nye hus og nye engasjerte folk flytter inn, så det bør være et godt grunnlag for å restarte Bogen og Ulvika velforening. Det er bare å håpe at noen tar initiativ i nær framtid.


Er du interessert i å dra i gang Ulvika og Bogen velforening sammen med flere andre, ta kontakt med live@magasin1.no snarest!



253 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page