top of page

Full strike på Vallø Bowling!

Ved siden av Restaurant Redningen i sjøkanten finner du Vallø bowling. Her er det full aktivitet med amatørbowlere hver dag og det er plass til flere.

Full fart på bowlingbanen på Vallø.

I det vi kommer inn døren denne torsdagen ved tolvtiden, er det full fart på bowlingbanen. De fleste er pensjonister, blide og entusiastiske. Både menn og kvinner, noen ektefeller, andre venner og single. Uansett, her er det bare folk som er inkluderende og byr på seg selv.


- Dette er en fin måte å holde seg i form på, møte nye mennesker og få nye bekjentskaper. Her kommer man som den man er, sier spillerne Bjørg og Elisabeth, som trener to ganger i uka og har spilt sammen i mange år.


Det er omlag 10 damer og 24 menn som trener sammen. De har turer både til Sverige i Karlstad og Ålborg i Danmark i forbindelse med Nordisk mesterskap. Alle stortrives og tar mer enn gjerne i mot flere som vil prøve bowling. Her trenger du ikke være bowlingfrelst, det er lett å lære seg å bowle, så lenge fysikken holder.

Else Berit og Roar Gran Persson eier Vallø Bowling sammen med sønnen Aleksander.


Roar og Else Berit

Vallø Bowling er en familiebedrift, som eies av ekteparet Roar og Else Berit Persson og sønnen Aleksander. De har snart drevet bowlinghallen i syv år og har sammen skapt en trivelig lokal møteplass og en livlig konkurransearena.


Vallø er et næringsområde med mange bedrifter, og flere av disse og folk i nærmiljøet, benytter seg av bowlinghallen.

- Vi har fulle dager, særlig på formiddagen, og har spillere i alle aldre. I ukedagene er det mange pensjonister, på kveldene ulike firmaer og i helgene kommer barnefamiliene, kan Else Berit fortelle. Hun legger til at bowlingen har åpent hver eneste dag hele uken.

Bjørg Thomas og Elisabeth Henhold Hov er klare for strike.


Fire glade bowlingherrer klar til dyst.


Bowlinghall med 10 baner

Alle bowlingbanene er flittig i bruk. Om ettermiddagene er det litt mer slakk og det kan være lurt å legge bowlingen til det tidspunktet, opplyser Else Berit. Ekteparet har sett en økende interesse for bowling de siste årene, både lokalt og nasjonalt.


Interessen for bowling kom tidlig for Roar. Det begynte med bedriftsbowling og etter hvert konkurrerte han både nasjonalt og internasjonalt på kryss og tvers i Europa.

Nå har sønnen Aleksander, som også er ansatt i familiebedriften, overtatt konkurranse-

arenaen etter far. Han kom til finalen i en turnering med 5000 spillere fra hele verden og ble nummer fem totalt, til foreldrenes store stolthet.

Irene Abell Askerøi treffer du i resepsjonen.


Sosialt og spennende

- Bowling er et veldig sosialt spill og både unge og gamle kan spille sammen og lære seg å slå ned alle kjeglene i en strike, sier Roar. - Den yngste konkurransespilleren vi har er 12 år og knallgod. Han konkurrerer med de eldste og mest erfarne spillerne.


Vallø Bowling er landets rimeligste bowlinghall og har honnørpriser for pensjonister og rabatter for familier og medlemmer av bowlingklubber. I resepsjonen står Irene og tar seg av butikken. Det har hun gjort de siste 14 årene, lenge før Roar og Else Berit overtok.

- Vi selger snacks og enkle retter i kiosken og har alle rettigheter. Vi samarbeider med Tønsberg pizza og Redningen, om en ønsker restaurantpizza levert til bowlingen, smiler hun.

- Få med at vi har et stort selskapslokale med 3 biljardbord til bursdagsfeiringer og andre festligheter også, supplerer Roar.

Vallø Bowling har et stort selskapslokale med 3 biljardbord til bursdagsfeiringer og andre festligheter.


En av Vallø Bowlings eldste spillere er Einar Lorens Berg Iversen, som snart fyller 90 år. Her sammen med eier og driver Roar Gran Persson.


Kom gjerne alene

En eldre mann kommer inn døren trekkende på en tung bag med bowlingutstyr. Det er en av Vallø bowlings eldste spillere, en pensjonert Esso-mann ved navn Einar Lorens Berg Iversen. Han fyller 90 år i januar. I dag har han konkurrert i Sandefjord og nå lurer han på om han bør bytte kule.


– Jeg tror kanskje det er på tide å gå ned fra 14 pund til 12 pund for å få skikkelig sving på bowlingkula, ler han. Han stortrives på bowlingen og kjenner de fleste ansiktene her.

Han oppfordrer alle til å prøve ut bowlingen på Vallø, nybegynnere så vel som viderekomne.


- Kom gjerne alene! Er det noen som ikke har bil er det bare å si ifra. Det er alltid noen som kan plukke deg opp på veien, inviterer Else Berit og Roar.


Fargerike bowlingkuler.


213 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page