top of page

God påske!

Guro Fossnes fra Ringshaug elsker tradisjonsmat og er en fremragende baker og kokk på hobbybasis. Her byr hun på to typiske oppskrifter fra barndommens påskefeiringer. Det er bare teste og nyte!



Guros påskeappelsiner

200 g kokt langkornet ris (ca. 1,5 dl ukokt ris)

4 appelsiner

3 dl kremfløte

2 ss sukker og 1 ts vaniljesukker


Kok risen. Hul ut appelsinene og skjær kjøttet i biter.

Pisk krem, smak til med vaniljesukker og sukker.

Vend inn ris og appelsinkjøtt i kremen og fyll i appelsinene.

Pynt med hakkede, ristede mandler, sjokolade, pistasjnøtter

eller lignende. Sett topplokket på appelsinen og servér!



Påskekrydderkake

150 g smør

7, 5 dl kefir

5 dl sukker

3 ts kanel, 3 ts nellik, 1/2 ts ingefær

1 ss natron

9 - 10 dl hvetemel

4 – 5 ss tyttebærsyltetøy


Sett ovnen på 180 grader. Kle en langpanne med bakepapir. Smelt

smøret i en stor kjele. Ha i kefir, sukker og vend inn alt det tørre. Rør

inn tyttebær til slutt. Stekes ca 35-40 min. Sjekk fastheten med hånd

eller bruk kakestikker. Kaken holder seg godt i kjøleskapet og kan fint fryses.

Super turmat!


Gul ostekrem

300 gr Philadelphia smøreost naturell

2 dl melis

75 gr smør

Litt vanlijesukker og sitron

Pisk sammen romtemperert smør, smøreost og melis. Smak til med vanliljesukker og sitron for å balansere det søte. Farg med gul konditorfarge og pynt med revet mørk sjokolade eller påskemarsipan.


God påske!


Guro ved kjøkkenbenken!

84 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page