top of page

Gøyal grafikk på Munchs vis

Updated: Jul 2

Tegning og tresnitt gir gøyal grafikk! Både barn og voksne koste seg i grafikkverkstedet i Munchs museumsbutikk i Åsgårdstrand denne helgen.

Familien Halvorsen fra Narverød fikk laget hvert sitt grafiske trykk med god hjelp fra billedkunstner Matias Ring.


Den første helgen i juni var det strålende strandvær og mengder av folk på strendene hele veien fra Tolvsrød til Åsgårdstrand. Det var jammen ikke sikkert om noen barn ville bruke tiden på å lage grafiske trykk på Munchs museumsverksted. Men det var det! Det kom flere barnefamilier fra Tolvsrød og omegn - og en familie kom hele veien fra Nesøya utenfor Oslo.


Resultatet var overveldende. Både barn og voksne fikk prøve seg som kunstnere og kreativiteten var stor. Bilder av giraffer og prinsesser, en rosa katt og det norske flagget med krone på, samt reproduksjoner av Munchs Skrik og Pikene på broen, var blant "bestselgerne".


Multikunstner Matias Ring

Det var kunstneren Matias Ring som hadde laget til verksted i museumsbutikken og lærte barn og voksne å lage tresnitt på Munchs vis. Munch var en pioner med grafiske trykk. Han oppfant metoden med å skjære ut motivet fra treplaten, slik at det ble lettere å legge farger til de ulike delene av trykket. Det gjorde det ekstra spennende for barna, som først tegnet sitt motiv på treplaten, deretter brukte de en syl og trehammer til å hogge ut motivet i treplaten og deretter sage ut motivet. Til slutt ble platen eller deler av den malt i all verdens farger, alt etter som, og kjørt gjennom trykkpressen. Det ble kunst av beste sort og flott grafikk som Edvard Munch helt sikkert ville gledet seg over.


Multikunstner Matias Ring har flere jern i ilden og starter snart opp et eget treverksted for barn i Tønsberg. Les mer om kunstneren og arbeidet hans i trevenetyret.no


Søstrene Natalia 7 år og Julia 4 år kom hele veien fra Nesodden og fikk være med på grafikkverksted a la Munch.


Pappa Petter og Frøya Lileth Larsen fra Bogen tegnet og jobbet sammen for å skape det norske flagget med krone på med kyndig hjelp fra Matias.


Frøya 7 år er stolt av kunstverket sitt.


Familien Olsen med døtrene Savanna 8 år og Helena 6 år lagde flere kunstverk som skal henge på veggen hjemme på Tolvsrød.

Giraffer var tingen for søstrene Olsen.


René Emil Halvorsen 8 år kom sammen med mamma og pappa, og de skapte hvert sitt flotte trykk i sommervarmen.


Matias hjelper René Emil å legge maling på mammas hundebilde.


En stolt kunstner og læreren hans foran grafikkpressen.


Matias er fornøyd med arbeidene til mamma og Savanna fra trykkpressen.


Fargerikt på verkstedet i Munchs museumsbutikk i Åsgårdstrand.


René Emil er en ivrig kunstnerspire.


Kunstnerarbeid på verkstedet til Munch.


Glade farger i flagg og krone.


Bruk av hammer og syl må læres.


Gøy på verkstedet til Matias i Munchs museumsbutikk.





56 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page