Hjemmelaget smågodt, julekaker og nøtter. Her får du et knippe juleoppskrifter som er enkle å lage og knallgode å spise, og ikke minst supre julegaver til venner og bekjente.
Tines Risboller
Du trenger:
1 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade
100 g melkesjokolade
100 g Meierismør
2 ts vaniljesukker
50 g puffet ris
⅛ ts havsalt
Fremgangsmåte:
Ha fløte og sjokolade i en gryte. Smelt på svak varme og rør underveis.
Når sjokoladen er smeltet tilsetter du smør og vaniljesukker og rører forsiktig sammen.
Ha i puffet ris. Blandingen skal være litt løs. Fordel blandingen i små former og sett
det i kjøleskapet til det stivner.
Kilde: tine.no
Cathrines Julenøtter
Dette trenger du:
500 gram usaltede nøtter,
f.eks. en god blanding av cashews, pekannøtter, valnøtter, mandler og hasselnøtter.
5 ss finhakket fersk rosmarin
1/2 ts cayennepepper
4 ts brunt sukker
2 ts maldonsalt
4 ss smeltet usaltet meierismør
Fremgangsmåte:
Ha nøttene i en stor bolle. Smelt smøret i en kjele, ha alle ingrediensene i kjelen og rør rundt. Hell krydderblandingen over nøttene og bland godt. Fordel nøttene utover et stekebrett med bakepapir. Stek nøttene i ovnen (midterste rille) i ca 8-10 minutter til de er lysebrune og du hører det "knitrer" i nøttene. Følg godt med så ikke nøttene blir for mye stekt. Avkjøl på bakepapir og legg nøttene i julepyntede poser eller glass til smågaver.
Tines Kokosmakroner
Du trenger:
250 g kokos
4 eggehviter (vispes)
200 gr sukker
1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Visp alt sammen. Varm eggehviter, kokos og sukker i en kjele på svak varme.
Fordel med 1 ss skje, hold litt avstand. Stekes på 180 grader i 10 minutter
på midterste rille i ovnen. Dypp gjerne makronene i smeltet sjokolade!
Kilde: tine.no
Mors Beste Trøfler
2 plater kokesjokolade (a 125 g)
125 g Meierismør (smuldret)
1 egg
Litt melis
Kokos
Fremgangsmåte:
Riv sjokoladen og tilsett resten av
ingrediensene. Rør alt godt sammen.
La stivne i kjøleskapet. Rull små kuler
i kokos og putt i bokser eller glass.
Sett kaldt og gjem godt fram til julaften. God jul!
Comments