top of page

Julekorpsene fylte kirken

Updated: Dec 12, 2023

Trodde du at korpsmusikk bare tilhørte 17.mai? 2. søndag i advent fyltes Søndre Slagen kirke med tonene fra Slagen musikkorps og Oseberg musikkorps med solist Amalie Råen Nilsen i front. Vakrere - og sjeldnere - julemusikk har vi sjelden hørt.


Unge Amalie Råen Nilsen er fast sangsolist for Slagen musikkorps og sang "O helga natt" for et bergtatt publikum. Amalie vant Vestfold Talenter i 2008 og har sunget i flere store musikaler, som Abba-musikalen Kristina av Duvemåla, som vi også fikk høre fra på konserten.


Du skulle nok ha vært publikum i Søndre Slagen kirke 2. søndag i advent! Da spilte to lokale voksenkorps julen inn. Og jammen var det mye godt samspill og nydelig toner fra musikkorpsene i Slagen og Oseberg. De to korpsene fikk også god drahjelp fra solisten Amalie Råen Nilsen, som bar korpsmusikken med sin store stemmeprakt. Vi fikk høre vakker korpsmusikk som frambrakte gode minner fra barndommens jul og spennende, til dels nye musikalske juletoner. 


Slagen musikkorps tilbrakte hele helgen i Søndre Slagen kirke med julekonserter lørdag 9. desember og søndag 10. desember i samme kirke.


- Lørdag var vi gjestekorps hos Søndre Slagen Skolekorps og søndag var vi selv vertsskap for våre musikalske gjester i Oseberg Musikkorps. Vår faste solist Amalie Råen Nilsen var også med og sang julen inn med oss på søndag. Hun er bare 25 år, men har allerede vunnet en talentkonkurranse i Vestfold og sunget i flere musikaler, kan Anne Kristoffersen i Slagen musikkorps stolt fortelle.


Klar for julekonsert i Søndre Slagen kirke 2. søndag i advent.


Slagen Musikkorps og Oseberg Musikkorps i herlig samspill. Vi fikk høre spennende og vakker julemusikk i kjente og ukjente toner, alt fra Kalle Ankas jul til Deilig er jorden.


Kalle Ankas jul i nydelig musikalsk potpurri.


En krybbe, en tuba og et juletre.


En fornøyd solist Amalie Råen Nilsen og stryremedlem Anne Kristoffersen i Slagen Musikkorps etter konserten i Søndre Slagen Kirke 2. søndag i advent.


Styret i Slagen Musikkorps med sine instrumenter; Anne Kristoffersen, styreleder Terje Upsahl, Hege Skytøen og Arne Vidar Eilerås. De har alle spilt i skolekorps fra de var 8 år gamle. Nå ønsker de seg flere nye medlemmer til voksenkorpset, gjerne med bakgrunn fra skolekorps.


Slagen Musikkorps av 1979

Anne Kristoffersen sitter i styret i Slagen Musikkorps og har spilt i samme orkester i snart 30 år, helt siden hun kom flyttende hit fra Vega på Helgelandskysten som ung dame. Da startet hun å spille horn i Husvik skoles foreldreorkester, som nå kaller seg Slagen Musikkorps.


Korpset ble stiftet i 1979 under navnet Husvik Foreldreorkester. De ti første årene var medlemmene hovedsaklig foreldre av barn på Husvik Skole, men etter hvert som årene gikk kom det flere og flere medlemmer til fra andre deler av Tønsberg, eller som innflyttere til byen. For å understreke at korpset ikke er geografisk begrenset, bestemte medlemmene i 2015 å endre navnet til Slagen Musikkorps.  


- Slagen Musikkorps er et aktivt janitsjarorkester. Vi er god blanding av mennesker med ulik bakgrunn og ferdighetsnivå, men en ting har vi til felles. Vi ønsker at det skal låte godt når vi spiller og musikken må være variert, understreker Anne og legger til at hun er veldig fornøyd med publikums positive respons under julekonserten. 


Slagen Musikkorps spiller på ulike konserter og arrangementer lokalt, alene eller i samspill med andre korps, som Søndre Slagen skolekorps og Oseberg Musikkorps.


- For oss som spiller i Slagen Musikkorps er korpset en gøyal hobby hvor vi kommer sammen for å lage vakker musikk og bygge vennskap, sier Anne, som fortsatt stortrives i korpset etter 30 år.


- Det er viktig for både for oss i styret og dirigent at korpset skal være et attraktivt alternativ for folk som har travle hverdager, enten det er på grunn av familie eller jobb. Derfor deltar ikke korpset i musikkonkurranser, som de gjør i andre voksenkorps, f.eks. i Tønsberg Musikkorps av 1919. 


- Korpsnorge sliter med rekruttering til skolekorps og resultatet er at det er færre som spiller i voksenkorps. For oss i Slagen Musikkorps er det avgjørende at vi får inn yngre krefter, hvis ikke vil korpset sakte forsvinne, sier hun litt mer alvorlig. 


Slagen Musikkorps bærer sin fane med stolthet.


Bunadskorpset fra Slagen

17.mai er en viktig festdag for Slagen Musikkorps. Da marsjerer de på rekke og rad i sine tradisjonsrike bunader og spiller for barna i 17. mai-toget. - Vi liker å omtale oss selv som Bunadskorpset. Bunadene var faktisk grunnen til at jeg selv valgte å begynne i korpset for 30 år siden. Vi hadde nettopp flyttet til byen, og da jeg så de komme marsjerende i bunadene sine på 17. mai, bestemte jeg meg for at det korpset vil jeg spille i. Jeg er veldig glad i bunaden min, og et korps hvor jeg både kan bære bunaden og spille i barnetoget i byen, er jo helt perfekt for en som har vokst opp i skolemusikken, smiler Anne. 


Slagen Musikkorps øver hver tirsdag kl 18:00 - 20:30 i aulaen på Presterød Ungdomsskole. Kan du spille et instrument og kan tenke deg å spille i Slagen Musikkorps, er det bare å ta kontakt med Anne på tlf. 992 82 201. Du er hjertelig velkommen.


Slagen Musikkorps er også kjent som Bunadskorpset.











223 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page