top of page

Juleselskap med Feni Homecooking

Har du lyst å holde selskap eller bare en koselig vennekveld? Da kan du få hjelp av Feni Homecooking til asiatisk matlaging i eget kjøkken, servering til gjestene og strøken opprydning. Bedre kan det ikke bli. 

Forretten smakte! Foto: Otto Bentsen


En smilende Feni sjekker at alt er klart til servering på julebordet. Foto: Live Lepperød


- I have a very special gift for cooking, a passion for fine dining and good service, smiler Feni Choi, og danderer innbakte chili og malaysiske våruller til forretten på mine røde juletallerkener.- Jeg liker å presentere maten. Den skal være fargerik og smaksrik - smak og sanser skal være i harmoni, legger hun til.


Vi har invitert til juleselskap for dugnadsgjengen, som har distribuert imponerende 9000 ex av lokalmagasinet Mitt Tolvsrød i hele Slagen, og nyetablerte Feni Homecooking skal ta seg av mat og servering. Hun har skapt et nytt konsept innen selskapsmat, som innebærer at hun kommer hjem til deg og lager asiatisk restaurantmat fra bunnen av, presenterer rettene, serverer maten og etterlater kjøkkenet i perfekt stand.   


Internasjonale aner

- I want to do my own thing, sier hun. - Jeg ville skape mitt eget konsept og lage asiatisk mat til selskap i hjemmene. Da kan jeg bruke min kreativitet og lange erfaring fra restaurantbransjen i Malaysia.


Feni snakker perfekt engelsk og norsk om hverandre. Hun har internasjonale aner, er halvt kinesisk og halvt indisk, oppvokst opp i Malaysia. Der har hun jobbet innen restaurantbransjen, stort sett hele sitt voksne liv. Hun startet karrieren som servitør på en restaurant i storbyen Kuala Lumpur. Siden jobbet hun 18 år i ulike eksklusive asiatiske restauranter og etter hvert som manager i en 5 stjerners restaurant med tyske eiere. Èn restaurant som ble til fire, mye takket være Feni.  Hardt arbeid, kreativitet, smak, sanselighet og atmosfære er oppskriften.  

 

Feni Choi og mannen Terje Sivertsen klargjør maten til fest. Foto: Live Lepperød


Feni har anrettet forretten lekkert på røde juletallerkener. Foto: Elin Dragland

Chicken Tikka med Papadoms. Foto: Otto Bentsen


Vi skåler julen inn med asiatisk Ribbe a la Feni. Foto: Otto Bentsen


Feel the joy

Mat er pasjon for Feni. Råvarer, smak, farger, presentasjon. Alle sanser skal vekkes til live i et harmonisk samspill. Det er verdier som fint kan overføres til selve livet. Vi har en tendens til å være for materialistiske og har lett for å isolere oss og glemme verdien av å komme sammen, mener Feni og legger litt skyld på pandemien.  


- Fjern redselen – vi er alle mennesker. Everyone should enjoy themselves and include everyone – og kjenne på glede og takknemlighet, sier Feni filosofisk.


Feni og Terje

Arbeidet går av seg selv mens hun snakker. Fingernemme hender som kutter, koker og fikser, men god hjelp fra mannen Terje.


De to traff hverandre på Kreta i 2016. Da hadde de vært henholdsvis enke og enkemann i ett års tid begge to. Det var nesten «styrt» at de to skulle treffe hverandre da, mener Feni. Det ble starten på et innholdsrikt samliv. Feni har to barn på 16 og 20 år. Terje er trønder og har tre voksne barn og fire barnebarn, som bor på den kanten av landet. I 2018 flyttet de til Ringshaug, hvor Terje ofte var på ferie i oppveksten. Siden de kom til Tønsberg har Feni søkt mange jobber uten særlig hell, men hun håper lykken snur nå som selvstendig næringsdrivende.


- De aner ikke hva de går glipp av, sier Terje og ser stolt bort på kvinnen i sitt liv. - Hun står på og tar ikke pauser før alt er ferdig. Og det smaker helt fantastisk – en eksplosjon av smaker. Bare prøv den asiatiske ribben hennes, den er det beste jeg har smakt, ler han.


Feni presenterer maten for gjestene. Hun og mannen Terje er et godt team. Foto: Live Lepperød

Vinkjenner Morten Gran hadde funnet vin som passet til maten og lærte oss litt om vinsmaking. Han holder ofte vinsmakinger på Foyn Restaurant på brygga. Foto: Live Lepperød


Asiatisk julemeny

Feni har satt opp en spennende og annerledes asiatisk meny til juleselskapet. Den ble vi enige om i forkant. Vi får smake malaysisk chili og springrolls, indisk Chicken Tikka, asiatiske spareribs og en frisk kiwi - og mangodessert. Det ble ikke spesielt dyrt, heller, sammenlignet med take-away.


- Det smakte himmelsk, en toppet sekser, kommer det fra en av gjestene. God mat, god service og god stemning, er den unisone tilbakemeldingen. Også Terje fortjener skryt, som kjøkkenassistent og servitør, diskret i bakgrunnen. De takker for seg med et strøkent kjøkken og en hyggelig avmelding til stående applaus fra gjestene. Feni har lagt gullegget til alles tilfredstillelse og er fornøyd med sin første homecooking. Hun gleder seg til å ta fatt på flere oppdrag og understreker at det ikke trenger å være en stor anledning, bare et ønske om å komme sammen.


- Jeg elsker matlaging og god service, og liker å skape noe spesielt, en egen atmosfære. I want to do it with my heart, feel it!


Vil du prøve Feni Homecooking, kan du ta kontakt med henne på post@fenichoi.no



Kveldens meny fra Feni Homecooking


Forrett: Chili & Springrolls. Foto: Elin Dragland


Hovedrett 1: Chicken Tikka med papadoms. Foto: Elin Dragland

Hovedrett 2: Asiatisk Ribbe a la Feni. Foto: Elin Dragland


Dessert: Kiwi & Mango toppet med vaniljesaus og pasjonsfrukt. Foto: Elin Dragland


Feni Homecooking hjelper deg gjerne. Ta kontakt på 900 29 543.

1,193 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page