top of page

Kreativt treverksted for barn

Updated: Aug 21

I høst kan du ta med deg barna på Treventyrets åpne treverksted i Bullsgate 1, der de kan få utfolde seg, prøve verktøy og lage noe spennende.


Kreativt treverksted åpnet dørene 6. juli i Bullsgate 1 (nær Papirhuset Teater) i Tønsberg. Alle barn og voksne er velkommen!


Treventyrets verksted åpnet nylig dørene i Bulls gate 1 ved siden av Papirhuset teater i byen. Verkstedet tilbyr regelmessige kurs i kreativt trearbeid, i tillegg til feriekurs, barnebursdager og åpne verksted i helgene med jevne mellomrom. Verkstedet stiller med materialer og inspirerende ideer! Her kan barna bygge kreative kunstverk eller funksjonelle bruksgjenstander, som for eksempel en smørkniv, en dukkestol, et fingerboard eller en hjemmelaget fiskestang – her er det mange muligheter! Barna får god hjelp underveis og får selv være med å bestemme utformingen av produktet de lager. Barn er naturlig kreative og det er moro å se hva de finner på!


Eksempel på et fingerboard eller et lifesize skateboard!


Treventyret er etablert av den lokale kunstneren Matias Ring, som har lang erfaring med kunstnerisk arbeid gjennom den kulturelle skolesekken og grafikk-verksteder for barn på Munchs Hus i Åsgårdstrand.


Matias opprettet Treventyret høsten 2023. Han er utdannet billedkunstner og liker å skape med hendene, utvikle ideer og virkeliggjøre dem i materialer, former og farger, noe han ønsker å videreformidle til barna på treverkstedet. I tillegg har han 10 års erfaring som SFO-pedagog og kunst- og håndverkslærer.


Som SFO-pedagog tilbød han barn et aktivitetstilbud hvor de kunne jobbe med trematerialet. Å forme med hendene og utvikle kreativiteten er viktige steg i et barns utvikling og skaper også et verdifullt pedagogisk verktøy. I utviklingen av verkstedtilbudet for barn, oppsto også ideen om barneboken Treventyret og den mobile arbeidsbenken, som han har gjort stor suksess med. Etter 14 år i Hamburg, Tyskland, har han flyttet tilbake til Norge, med ønske om å etablere et lignende tilbud for barn her. Han har med seg kona Karoline og søsteren Miriam i arbeidet på treverkstedet.


Les mer på www.treventyret.no

Ta gjerne kontakt med Matias på post@treventyret.no

 

Sted: Bulls gate 1, 3110 Tønsberg

Varighet: 2 timer

Aldersgruppe: 6-12 år

Pris per kursdag: Kr 200,-

Maks antall deltakere: 8 barn (minimum antall er 3 barn)


Matias Ring underviser barn i tresnitt på museumsverkstedet på Munchs Hus.


Stolt ung kunstner med ferdig grafisk trykk og tresnitt fra ett av kunstverkstedene til Matias Ring.



76 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page