top of page

Kunst og vafler på Sjøstua

Updated: Nov 28, 2023

Søndag 26. november mellom klokken 12 - 15 bør du ta turen til Sjøstua på Husvik. Da står fem lokale hobbykunstnere klare til å vise fram bildene sine i den populære vaffelkaféen.

Cathrine Holbu, Bjørg Askjer Stuestøl, Thomas Steen-Hansen, Nina Lie Brynildsen og Bente Agnes Gundersen (ikke på bildet) stiller ut bildene sine på Sjøstua på Husvik.

- Vi var tre stykker som stilte ut bildene våre på Sjøstua i mai og det var vellykket! Vi er heldige som får lov til å komme igjen nå i november, denne gang utvider vi fra tre til fem kunstnere, sier Cathrine Holbu. Hun er en av fem hobbykunstnere som stiller ut bildene sine på Sjøstua denne søndagen.


- Vi vil gjerne takke kaféansvarlig Irene for at hun åpner dørene på Sjøstua for lokal kunst. Irene har en positiv visjon om å øke oppmerksomheten rundt vaffelkafeen. Kanskje vi med arrangementet vårt kan friste andre målgrupper til å besøke kafeen, sier Cathrine. - Vaflene er dessuten knallgode, legger hun til.


Kanskje kjenner du noen av kunstnerne?

Cathrine Holbu, 56 år, bor i Husvikåsen og jobber fulltid innen demensomsorgen i kommunen. Maler akryl på lerret og har gjort dette av og på i perioder i store deler av livet. Den siste perioden har vart i 5 år nå! Nysgjerrig på nye teknikker og liker å utvikle min egen maleteknikk. Abstrakt i retning «cartoon style».

Thomas Steen-Hansen, 54 år, bor på Husvik. Drevet med maling siden 2019. Motto for maling er «Ego ludere», dvs. jeg leker. Maling er rekreasjon og lek for meg, maler abstrakte malerier med akryl og mixed media. Novise i forhold til utstilling. Jobber til daglig i Olympus med medisinteknisk utstyr.


Bjørg Askjer Stuestøl, 68 år, oppvokst i Undrumsdal, men bor på Husvik. Pensjonert lærer og sykepleier innen psykiatrien. Alltid likt å skrive, tegne og male. I tillegg en ivrig fotograf, «fotoapparatet er hundenmin», den får meg ut i all slags vær.


Bente Agnes Gundersen, 67 år, pensjonert barnehagelærer, bor i Ulvika. Gleden av å skape noe med hendene har alltid vært der. Maler mest om vinteren og startet med dette for 7 år siden. Driver ellers med hage og drivhus resten av året. Fascineres av alt som spirer og gror. Maler abstrakt med akryl og mixed media.


Nina Lie Brynildsen, 61 år, kontormedarbeider, bor på Råel, har barn og barnebarn. Jeg er en kreativ sjel og har alltid tegnet og malt, men det er først nå i voksen alder at jeg har vist frem kunsten min. Jeg liker å leke meg med farger og struktur, abstrakt og figurativt. Ofte blander jeg disse metodene. Jeg bruker som oftest akryl som medium, noen ganger olje. Kunst er for meg først og fremst å leke, en glede.


De fem hobbykunstnerne håper så mange som mulig tar turen til Sjøstua den siste søndagen i november. Her er det mye spennende kunst som kan inspirere deg og deilige, nystekte vafler.


Et knippe vaffeldamer på Sjøstua på Husvik: Anne Lise Kaale, Marie Guttormsen, Anne Marie Johannesen og kaféansvarlig Irene Jacobsen foran disken.

Husvik og Nes vel

Sjøstua på Husvik har satt seg fore å være en arena hvor lokale krefter kan synliggjøre seg, og de fem lokale kunstnerne er midt i blinken i så måte, mener kaféansvarlig Irene Jacobsen, som forrige helg arrangerte Julesalgsmesse på Sjøstua med stor suksess. Vanligvis er det vaffelkafé på Sjøstua på Husvik hver søndag og den har blitt et populært treffsted. Hver eneste søndag høst, vinter og vår, kan turgåere og andre stikke innom Sjøstua for en kopp kaffe og nystekte vafler. Vaffelkaféen drives av en gruppe frivillige damer i lokalforeningen og det er ellevte året at kafeen er i drift. Det er en trivelig lokal møteplass.


I vaffelkø! Marie serverer vafler til Irene og lokalpatriotene Gunnar og Astrid Dahl. Bakerst i køen står Igor Rybak, far til selveste Alexander Rybak. Han har tatt turen fra Bekkestua for å gå kyststien rundt Husvik. Neste gang lovte han å ta med seg sønnen...

Knut Klemmetsby, Brita Aalby og Wenche Huseklepp er ofte på besøk i Sjøstua.


Husvik Vel arrangerer også markeder, quiz, chi gong og lokale kulturkvelder på Sjøstua. Dessuten møtes Badedamene på Sjøstua hver dag hele året for et salt sjøbad, sommer som vinter! Sjøstuas romslige lokaler leies ellers ut som selskapslokale og er et ideelt sted for feiring av bryllup, konfirmasjon og jubileer med mere.


Badenymfene på Sjøstua møtes hver eneste ettermiddag for et sjøbad, sommer som vinter! Fra venstre Dagrun Seehusen, Solfrid Hansen, Heidi Hansen, Bente Risvold Andreassen, Berit Mathisen Grimseth, Kari Herland og Irene Jacobsen.


Denne søndagen er det bokmesse på Sjøstua og det er bare å forsyne seg. Kari Herland, Bente Risvold Andreassen og Roy Bjørnstad vurderer utvalget.


Norman Hellman, Tom Åge Jacobsen og Roy Bjørnstad bor like i nærheten og er med i styre og stell på Sjøstua.


Mer informasjon om Sjøstua og velforeningen finner du på husvikognesvel.no



180 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page