top of page

Kystfriluftsdagen på Håøya

Søndag 26.mai arrangerer DNT Tønsberg og Omegn Kystfriluftsdagen på Håøya. Det blir en spennende aktivitetsdag ute i det fri, i ei øy i Vestfjorden på "are sida" av Nøtterøy.

Av DNT Tønsberg og omegn. Foto: Emira Holmøy.


Årets Kystfriluftsdag foregår på Håøya i Vestfjorden søndag 26. mai kl 11. I programmet for dagen vil vi blant annet bli bedre kjent med DNT sine aktiviteter for Barn og unge, AKTIV, Kajakk, Unggruppa og Frivillighet. Røde Kors sin redningsbåt kommer, Færder nasjonalpark, Oslofjordens friluftsråd og Naturvernforbundet kommer også.


Bli kjent med Håøya

Håøya, som ligger i Vestfjorden, er en øy med en fascinerende historie og et unikt bygningsmiljø. Etablissementet Håøya ble etablert i 1892 som en del av Kystartilleriet for å forsvare Tønsberg-området.


Det vil bli spennende fortellinger om Håøyas historie og mulighet for å se på de nye DNT hyttene på øya. Det vil være tursti både for barn og voksne, er du glad i en gåtur og liker Quiz, så er det en fin opplevelse i flotte omgivelser. Vi tenner opp grillen, så om du har med noe du ønsker å grille så er det mulighet for det.


Dette kan du glede deg til:

  • Bli kjent med Håøya og kystledhyttene vi leier ut

  • Historiske vandringer med Erlend Larsen og Arne Hagtvet

  • Natursti rundt øya med quiz-spørsmål for voksne og barn

  • Bading, strandliv og krabbefiske med barna

  • Bli kjent med DNT Tønsberg og omegns tilbud

  • Gratis båttransport fra Tenvik brygge


Arrangement og adkomst

Arrangementet starter på Håøya kl. 11 og avsluttes på øya kl. 15. DNT stiller med gratis båt-transport fra Tenvik Brygge til Håøya kl. 10. Båten vil gå flere ganger frem til kl. 11 slik at alle skal komme seg over. Det er nok en fordel å være tidlig ute. Båten frakter deg tilbake fra Håøya til Tenvik brygge fra kl. 15.


Det er noen parkeringsplasser ved Tenvik brygge, ellers er det alternativ å parkere i Skjerpeveien. Vi oppfordrer også til samkjøring eller å sykle hvis det er mulig. Det er ca. 20 minutter å gå fra Skjerpeveien til Tenvik brygge.


Ikke gå glipp av en unik friluftsdag på en historisk øy! Velkommen til Kystfriluftsdagen på Håøya.



24 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page