top of page

Marked på fotballøkka

Updated: 2 days ago

Helene sto i spissen for søndagens lokalmarked i Husvikåsen og jammen ble det en fin dag! Nærmere 200 mennesker besøkte bodene på markedet, der små og store solgte nye og brukte skatter, kunst, kaker og lopper.


Dette var kjempegøy, ler Helene Matre Berge som arrangerte høstmarked på fotballøkka i Husvikåsen på søndag.


Søndagsværet var perfekt for et utendørs høstmarked, og barn og voksne i nabolaget var tidlig ute med å sette opp bodene på fotballsletta i krysset Mårveien og Rådyrveien i Husvikåsen. Her ble det solgt alt fra brukte klær, leker og utstyr til nye sko, dekorstener, barnebursdager og mye annet spennende. Det var også tombola med lykkehjul, smaksprøver og gode rabatter på ting og tang. Gunn Helene Matre Berge, som arrangerte markedet, var strålende fornøyd.


God stemning på høstmarkedet i Husvikåsen.


- Det var absolutt et vellykket arrangement. Jeg vil tro det var oppunder 200 mennesker innom. Mange fant verdifulle bøker, leker og klær, som ble til nye skatter i nye hjem. Noen hadde også aktiviteter som lykkehjul, konkurranser og leker, og det skapte god stemning, forteller hun.

Brødrene Petter 5 år og Julius 11 år solgte kosedyr og bamser som de ikke trengte lenger.


Markeder er god trening i kjøp og slag for barn spesielt. Her fikk de erfaring med hvor mye man faktisk kan få for pengene når det kjøpes brukt - og ikke minst se hvilken verdi gamle ting kan ha. Her var det læring på tvers av generasjoner, forklarer Helene.


- En av guttene solgte pokemonkort og han fikk verdifull kunnskap fra en voksen pokemon-samler som var innom. Noen av kortene hans var spesielt verdifulle, men han ble heldigvis ikke lurt. Den voksne ville ikke kjøpe billige kort fra et barn som ikke visste bedre.


Aksel 11 år solgte spill og annet utstyr på markedet.


De fleste fikk solgt noe av alt det de stilte ut. Leker og bamser og brukt tøy gikk unna. En bod solgte pent brukte merkeklær, som skjorter, slips og pensko. En gutt på 15 år var superfornøyd da han fikk kjøpt en penskjorte fra Pringle til 100 kr. Det er skjorter som fort kan koste flere tusen.


Helene og Yvonne har nylig etablert firmaet Kunstkraft og arrangerer drømmebursdager og annet gøy for ungene.


I bursdagsboden ble det reklamert for barnebursdagsfester og temabursdager som sjørøverfester og prinsesseburdager. - Det er for foreldre som vil lage noe ekstra for barna, og slippe og stå for hele jobben selv, forklarer Helene og Yvonne, som nylig har startet opp virksomheten. De var godt fornøyd med dagen.


- Det virket som alle var takknemlige for tiltaket og vi håper at dette skal bli en tradisjon! Planen er å ha et lokalt høstmarked her i uke 35 hvert år fremover, smiler Helene, som bor like i nærheten.


I boden til Amandus 5 år, August 11 år og mor Anette kunne man snurre lykkehjulet og vinne flotte premier!


Sissel solgte egen kunst; nydelige akvareller og malte dekorsteiner.


Julemarked i desember

Hun har også planer om et julemarked i desember innendørs på Solhaug på Tolvsrød. Det vil foregå i KFUM-KFUK bygget, der det er store lokaler innendørs. Det er også her Helene har sin arbeidsplass som leder av KFUK-KFUM i Vestfold.


- Målet er at barn og ungdom, voksne og besteforeldre kan kjøpe julegaver brukt. Det skal også være mulig å selge ting man har laget. En egen pakkedisk for innpakking av gaver vil stå sentralt. Det skal bidra til at brukte julegaver blir like fine som nye i pent innpakket julepapir, lokker Helene.


Dato for julemarkedet skal avklares så snart som mulig. Dessuten blir det forhåpentlig julegrantenning på fotballsletta i Husvikåsen i år som i fjor. Helene har mange jern i ilden og ivrer for et levende lokalmiljø. Det er hun allerede godt i gang med å skape!


Lekre, nye italienske pensko sto pent utstilt i boden til Gro Berit.


Johanna, Sigrun og mor Linda solgte hjemmebakte boller, klær og et rosa drømmeslott!


Bruktklær er populært!




51 views0 comments

Comments


bottom of page