top of page

Vil du spille i Byorkesteret?

Tønsberg Byorkester trenger flere musikanter og inviterer alle spillelystne til en uformell kaffekonsert mandag 30. oktober i Slagen Samfunnshus.

Arve Hesby og Rigmor Føske ønsker seg flere nye medlemmer i Tønsberg Byorkester.

- Vi vil så gjerne rekruttere spillelystne nåværende eller tidligere musikanter til alle aktuelle instrumentgrupper. Det sier styremedlem Arve Hesby, som spiller kornett i Tønsberg Byorkester.


Orkesteret inviterer alle spillelystne musikanter til en gratis og uformell kaffekonsert mandag 30. oktober klokken 19 i Slagen Samfunnshus. Det er der orkesterets rundt 40 musikanter øver ukentlig.


Byorkester anno 1987

Tønsberg Byorkester er et ekte byorkester, som holder konserter over hele byen og til alle anledninger. Du har kanskje sett dem spille i paviljongen i Stoltenbergparken, til julegrantenninger og avdukinger av byminner, som miniatyren av Mariakirken på torvet, Rundkirken ved biblioteket og Mikaelskirken på Slottsfjellet.


Korpset spiller også opp til Færderseilasen og hver 17.mai spiller de på Gunnarsbø når barnetogene strømmer inn i parken. Alt under ledelse av sin dyktige dirigent Tommy Roen. Orkesteret satser dessuten på to store temakonserter årlig, både med solister fra egne rekker og artister utenfra. Da spiller de populærmusikk, filmmusikk og slagere til glede for gamle og unge i byen.


Søndag 19. november kl 17 skal Tønsberg Byorkester spille til temaet «En aften i Paris» på Støperiet. Det bør du få med deg!


Ønsker nye medlemmer

- Vi er et publikumsvennlig orkester som spiller god underholdningsmusikk med en overkommelig vanskelighetsgrad, sier styremedlem Rigmor Føske, som har spilt baryton i Tønsberg Byorkester i 20 år og trives kjempegodt.


Nå begynner det imidlertid å tynnes litt i rekkene, kan Arve fortelle.

- Vi må sikre etterveksten. Det begynner å bli noe høy gjennomsnittsalder hos oss, humrer han, før han understreker at alle som har spilt noe eller savner å spille i korps er hjertelig velkomne, uansett alder. - Hos oss blir du tatt i mot med åpne armer og kan lære deg stykkene vi spiller i ditt eget tempo. Vi marsjerer ikke, vi konkurrerer ikke og har ingen loppemarkeder. Bare hyggelige spilleoppdrag, smiler han.


- Vi har instrumenter til utlån, eller så kan du ta med ditt eget, supplerer Rigmor. - Kom som du er, det viktigste er at du har lyst å dele spillegleden med oss!


161 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page